مفهوم پولبک (Pullback)
پولبک در لغت به معنای بازگشت و عقب کشیدن است. در اصطلاح به این کلمه خداحافظی می گویند به این دلیل که روند بعد از شکست سطح حمایتی یا مقاومتی معتبر خود سعی دارد یک بار دیگر به آن سطح شکسته شده بازگردد.
شکسته شدن این خطوط و نقض آنها، نه تنها از اهمیت آنها کم نمی کند بلکه با تغییر وضعیت دادن از مقاومت به حمایت و برعکس تبدیل میشوند.
فلسفه پیدایش پولبک به قانون عرضه و تقاضا برمی گردد.
انواع پولبک ها در بورس
1) پولبک عادی (Normal Pullback)
پولبک عادی، همان حالتی است که اکثر اوقات قابلمشاهده است که به صورت خیلی ساده در این نوع پولبک، قیمت به سطح مقاومت یا حمایت خود برخورد میکند و مجدد به حرکتش ادامه میدهد.
2) پولبک خارجی (Outside Pullbak)
در پولبک خارجی، طبق تصویر زیر، قیمت سهم قبل از رسیدن به سطح حمایت یا مقاومت، مسیر اصلی خود را در پیش میگیرد و به حرکت ادامه میدهد.
Outside Pullbak نشاندهنده بالا بودن تقاضا برای سهم در حالتهای صعودی (و بالعکس در حالتهای نزولی) است.
3) پولبک داخلی (Inside Pullback)
پولبک داخلی میتواند نشاندهنده سردرگمی معاملهگر در جهت نمودار باشد به همین دلیل ریسک زیادی به همراه دارد.
به عنوان مثال مطابق تصویر زیر قیمت مقاومت را رد کرده و سپس به سمت پایین آمده و مجدد رشد کرده است.
انواع استراتژیهای معاملاتی پولبک
معاملهگری بر اساس پولبکها در ابزار مختلف تکنیکالی یکسان است به این دلیل که در این روش صرفا به دنبال ورود در حرکات بازگشتی پس از شکست سطوح قیمتی هستیم.
1) پولبک در سطوح حمایت و مقاومت
طبق تصویر زیر مشاهده می کنیم که قیمت پس از شکست سقف قبلی خود یک پولبک به این ناحیه داشته است. بر اساس قانون تبدیل سطوح و با ورود مجدد خریداران در این ناحیه، بازار روند صعودی خود را بدون هیچ تعللی مجدد شروع می کند.
2) پولبک در خطوط روند
تصویر زیر شامل دو پولبک به خط روند سقف شکسته شده با شرایط متفاوت میباشد.
بررسی پولبک در روند صعودی:
به عنوان مثال اگر سهمی در روند صعودی قرار بگیرد در یک بازه زمانی که سهم به محدوده خط روند خود نزدیک میشود، این محدوده را میشکند و پس از اصلاح چند درصدی، دوباره به خط روند نزدیک میشود. اکثر اوقات سهم موفق به عبور از خط روند قبلی خود نمیشود و پس از برخورد به خط روند، مطابق شکل زیر مجددا وارد مسیر کاهشی میشود.
بررسی پولبک در روند نزولی:
اگر سهمی در روند نزولی قرار بگیرد قیمت موفق به شکست خط روند نزولی میشود و معمولا پس از شکست خط روند نزولی قیمت دوباره تمایل به برگشت به خط روند را دارد تا بتواند مسیر خود را تکرار کند و وارد مسیر صعودی شود.
3) پولبک در سطوح فیبوناچی بازگشتی
مطابق تصویر زیر در سطح 23٪ هیچگونه تحرک صعودی وجود ندارد اما با رسیدن به سطح 38٪ ورود خریداران و بازگشت قیمت با کمترین ریسک ورود به معامله را مشاهده می کنید.
با توجه به کندل ها در سطح 38٪ متوجه می شوید که تشکیل یک ساختار برگشتی کندلی صعودی در یکی از سطوح فیبوناچی می تواند نشان دهنده یک فرصت ورود مطمئن باشد.
4) پولبک در میانگینهای متحرک
این روش می تواند سادهترین روش استفاده از استراتژی های معاملاتی براساس پولبک باشد.
تصویر نشان دهنده استفاده از میانگین متحرک ساده 22 روزه است که با بررسی نمودار آن متوجه میشوید که حرکات بازگشتی به میانگین در جریان روند صعودی تقریبا بهترین و کم ریسکترین موقعیتهای ممکن بودهاند.
اصلاح قیمت چیست؟
اصلاح قیمت یعنی سهمی که در حال صعود یا نزول است اما این سهم همیشه نزول یا صعود نمیکند بلکه وسط کار یک اصلاح انجام میدهد.
تفاوت پولبک و اصلاح قیمت چیست؟
پولبک و اصلاح قیمت هر دو به معنی جابجایی روند است؛اما شاهد تفاوت اصلی در آن ها هستیم:
- پولبک ها موقت و اصلاح ها طولانیمدت هستند.
- اصلاح ها نشان دهنده ادامه روند صعودی و یا روند نزولی در جهت ایجاد الگوهای پلکانی قیمت هستند.
- پولبک ها نشان دهنده تغییر روند و تبدیل مقاومتهای شکسته شده به حمایت و حمایتهای شکسته شده به مقاومت هستند.
نظرات (0)