تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال در واقع استفاده از مجموعه از ابزارها است که به شناخت الگوهای قیمتی و زمانی بر اساس بررسی نوسانات قیمتی گذشته کمک می کند و نقاط ورود و خروج از معامله را مشخص می کند.
مهمترین ابزارهای آن عبارتند از تئوری امواج الیوت، خط روند، الگوهای هارمونیک، الگوهای کلاسیک، فیبوناچی و… .
تاریخچه technical analysis
technical analysis حدود سه قرن قدمت دارد و استفاده از شاخص های تکنیکال و ترسیم نمودارهای تکنیکال را میتوان در نوشته های قرن هفدهم و هجدهم میلادی نیز مشاهده کرد. این روش در تمام بازار هایی که بر اساس عرضه و تقاضا فعالیت می کنند کاربرد دارد.
بازارهایی مانند:
ارزهای دیجیتال، ارزهای خارجی، بورس اوراق بهادار، بازار طلا، فلزات گران بها و مسکن را با استفاده از این روش می توان تحلیل کرد.

3 اصل مهم در تحلیل تکنیکال
- قیمت نشان دهنده همه چیز است
تحلیل تکنیکال معتقد است که همه چیز از جمله اصول بنیادی نیز در قیمت سهم مشخص است و توجه به آن سبب حذف سایر عوامل قبل از تصمیمگیری برای سرمایهگذاری است. مهم ترین نکته تحرکات قیمتی است که نشان دهنده میزان عرضه و تقاضای بازاراست.
- قیمت در روند نمودار حرکت میکند
تحلیلگران تکنیکالی معتقدند که قیمتها در روندهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، حرکت و روندهای گذشته را تکرار میکنند.
- گذشته تمایل دارد تا تکرار شود
روند قیمت بدین گونه است که تکرار شود. تحلیلگر تکنیکال با استفاده از نمودارها احساسات را تحلیل میکند و متعاقب آن به تحلیل روند قیمتی نمودار سهام میپردازد.
برخی از ابزارهای آن برای روندهای ۱۰۰ ساله است که مورد استفاده قرار گرفتهاند؛ زیرا تحلیلگران بر این باورند که نمودار سهام، روندهای قیمتی خود را تکرار میکنند.
مفاهیم پایهای در تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال عینی (objective technical analysis)
مشاهده نمودارها و تلاش برای یافتن الگوها، به عنوان objective technical analysis یا تفسیری شناخته شده است. در این روش، تحلیلگران میتوانند تفاسیر مختلفی از یک نمودار داشته باشند و ممکن است هر تحلیلگریک دیدگاه منحصر به فرد داشته باشد.
objective technical analysis به 2 نوع مختلف تقسیم می شود:
- تحلیل براساس اندیکاتورها
- تحلیل براساس قیمتها
تحلیل تکنیکال ذهنی (subjective technical analysis)
در این مورد ذهنی نمیتوان تفاسیر متفاوتی ارائه داد، چون تحلیلگران با اعداد و ارقام مشخصی مانند قیمت، حجم و مدلهای محاسباتی (مانند میانگین متحرک) سروکار دارند.
متخصصان این علم و معاملهگران روی فرمولها و محاسبات subjective technical analysis به توافق رسیدهاند. برخی از افراد عقیده دارند چون با روشهای این تحلیل نمیتوان تفاسیر مختلف ارائه داد، این روش بسیار کاربردیتر از روش objective technical analysis است.

نظریات مختلف برای تحلیل تکنیکال
- امواج الویت
- گن
- فیبونانچی
- چنگال اندرو
سطوح مختلف تحلیل تکنیکال
- نمودار(چارت)
- دوره زمانی در نمودار (تایم فریم)
- روند(ترند)
- خطوط حمایت و مقاومت
- حجم معاملات
- سقف قیمتی
- اندیکاتورها
- کندل شناسی
- ایچیموکو
- فیبونانچی
- امواج الیوت
- چنگال اندرو
اگر بدون آموزش و دانش کافی وارد بورس شوید سرمایه خود را به خطر می اندازید. موفقیت نیازمند یادگیری صحیح و کامل است.
جهت یادگیری آموزشهای بیشتر با بورس باکس همراه شوید.